Fondiloend

Fondiloendi andmeid ei ole täiendatud pärast 2017. aastat. Siin ei kajastu viimastel aastatel toimunud üleandmised ja arhivaalide kolimised Tartu ja Tallinna vahel. Korrektsete andmete saamiseks kasutage AISi ais.ra.ee

1.10.2.2. Kubermangude aktsiisivalitsuste ringkonnad

Ajalugu

Eestimaa Kubermangu Aktsiisivalitsuse 1. ja 5. ringkond asusid Rakveres, 2. ja 6. ringkond Tallinnas, 3. ringkond Haapsalus ning 4. ringkond Paides.
Liivimaa Kubermangu Aktsiisivalitsuse 1. ja 2. ringkond asusid Riias; 3. ringkond Valgas ja tema inspektorijaoskonnad Viljandis ja Pärnus; 4. ringkond asus Tartus hõlmates kogu Tartu maakonda, Viljandi maakonna Põltsamaa, Kolga-Jaani ja Pilistvere kihelkondi ning Võru maakonna Mooste mõisat; 5. ringkond asus Võrus.
Peterburi Kubermangu Aktsiisivalitsuse 2., 3., 4,. 5. ja 6. ringkond hõlmasid territoriaalselt Peterburi kubermangu kuuluvaid Narva linna, Jamburgi linna ja maakonda, Luuga linna ja maakonda, Oudova (Gdovi) linna ja maakonda, Tsarskoe Selo maakonda, Peterhofi maakonda, Gatšina linna ja maakonda ning Oranienburgi linna.

Materjal

Ringkirjad; aktsiisimaksude laekumise aruanded; kirjavahetus, aktid ja teated ringkonna tegevuse ning asjaajamise; vilja- ja kartulisaagi; karskusliikumise; õlle, alkohoolsete jookide ning tubakatoodete müümiseks patentide ja tunnistuste väljaandmise; viina-, õlle-, tiku- ja tubakavabrikute; alkohoolsete jookide väljaveo ja müügi; viinavabrikute inventari, aktsiisiseaduste rikkumise kohta. Viinavabrikute plaanid.
Isikkoosseisu toimikud; registratuurraamatud; raamatupidamisraamatud.