Fondiloend

Fondiloendi andmeid ei ole täiendatud pärast 2017. aastat. Siin ei kajastu viimastel aastatel toimunud üleandmised ja arhivaalide kolimised Tartu ja Tallinna vahel. Korrektsete andmete saamiseks kasutage AISi ais.ra.ee

Tartu pedagoogium - EAA.2107

Ajalugu

Vt *Tartu õpetajate seminar.
Riiklik, avalik õppeasutus, mille ülesandeks oli ette valmistada õpetajaid alg- ja täienduskoolidele, kesk- ja kutsekoolidele neil aladel, kus õpetajatelt ei nõutud kõrgemat haridust, samuti õpetajatele täienduskoolituse andmine.
Tartu pedagoogium asutati Eesti Vabariigi Riigikogu poolt 12.05.1931 vastuvõetud pedagoogiumide seaduse alusel, tegevust alustas 1932. a.
Õppetöö vältas kaks aastat, vastu võeti keskharidusega õpilasi. Pedagoogiumi kursus koosnes üldhariduslikest, pedagoogilis-metoodilistest ning erialadega seotud distsipliinidest, õppe- ja ja õpetamispraktikast.
Likvideeriti Riigivanema 18.06.1937 otsuse põhjal.

Materjal

Kodukorrad (dateerimata), protokolliraamatud, aruanded, sh. ka isiklikud praktikaaruanded, kirjavahetus, tööplaanid, õppekavad, õpetajate teenistuskirjad, õpilaste ja stipendiaatide nimekirjad, klassipäevikud, teatised, eksamitööd, klassi- ja kutsetunnistused, huvialaringide dokumentatsioon, fotod, trükised, lauajuhendid, arveraamatud ja -dokumendid

Seadused

RT 1931, 43, 315;1937, 54, 494.