Fondiloend

Fondiloendi andmeid ei ole täiendatud pärast 2017. aastat. Siin ei kajastu viimastel aastatel toimunud üleandmised ja arhivaalide kolimised Tartu ja Tallinna vahel. Korrektsete andmete saamiseks kasutage AISi ais.ra.ee

Fotode ja reproduktsioonide kollektsioon - EAA.2073
Kollektion der Photos und Reproduktionen
Коллекция фотографий и репродукций

Ajalugu

Fond loodi Riiklikus Ajaloo Keskarhiivis 1947. a. 1950. a-tel liideti sellega toonase erifondi dokumentide hulka kuulunud fotosid (Eesti Vabariigi riigitegelaste jpt fotod aastatest 1918–1940).

Materjal

Kollektsioonis leidub fotosid Vabadussõjast, laulupidudest, Eesti Kurtide Ühingust, grupifotosid ja portreesid suurematest ja väiksematest sündmustest, Eesti piiriehitistest, kooli- ja ühiskondlikest hoonetest, ministritest, riigitegelastest, Asutavast Kogust, vastuvõttudest, õppejõududest ja rektoritest jne.
Identifitseerimata autorite kõrval leidub E. Sellekese, J. Pääsukese, vendade Parikaste jt tuntumate fotograafide ülesvõtteid.
Kollektsioon sisaldab peale fotode ka negatiive, sh klaasnegatiive, õlimaale, graafilisi lehti, postkaarte, reproduktsioone tuntud kunstnike taiestest.

Seonduv aines

EAM-i fotokogu.
ERM-i fotokogu.
EFA fotokogu.
EKM EKLA fotokogu.
ERA fotokogu.
TÜ ajaloo muuseumi fotokogu.
TÜ KHO fotokogu.
Fotosid leidub ka paljudes teistes Ajalooarhiivi arhiivifondides (Tartu ülikool, Eestimaa Üldkasulik Ühing, Tartu Eesti Põllumeeste Selts, üliõpilasseltsid ja korporatsioonid jpt).