Fondiloend

Fondiloendi andmeid ei ole täiendatud pärast 2017. aastat. Siin ei kajastu viimastel aastatel toimunud üleandmised ja arhivaalide kolimised Tartu ja Tallinna vahel. Korrektsete andmete saamiseks kasutage AISi ais.ra.ee

Pihkva-Riia kivitee ehitamise komisjon - EAA.565
Комитет для построения Псковско-Рижского шоссе

Ajalugu

Valitsuskomisjon Pihkva-Riia kivitee ehitamiseks ja ekspluateerimiseks.

Teede ja Avalike Ehitiste Peavalitsuse ülema koostatud ja keisri kinnitatud ettekande kohaselt moodustati Pihkvas 24.06.1847 Pihkva-Riia kivitee ehitamise komisjon. Komisjoni eesistuja oli Pihkva kuberner ja liikmed Pihkva aadlimarssal, Pihkva kubermangu Riigivarade Valitsuse juhataja ning neli aadlikku kuberneri määramisel.

Komisjoni ülesandeks oli ehitustööde korraldamine, ehitusmaterjalide ja töövahenditega varustamise, töötasude maksmise ja tehtud kulutuste jälgimine.

Materjal

Komitee otsuste raamatud (1847–1856). Töölepingud (1847–1852). Sissetulekute ja väljaminekute aruanded distantside kaupa (1847–1856), tööde teostamise aruanded distantside kaupa (1847–1859), töötasude maksmise aruanded. Toimikud tööde korraldamise ja teostamise kohta: tööplaanid, trassimuudatused, postijaama ehitus, teetammide, teelanguste, ülesõidusildade ehitamine, töökokkulepped lepinguosalistega jm. Toimikud tööliste ja teenistujate palkamise asjus, rahasummade sissenõudmise ja töölistele toidutagavarade hankimise asjus. Ettekanded Pihkva aadlimarssalile ehitustööde teostamise kohta, üksikud teelõikude projektjoonised ja profiilkaardid; sissetulekute ja väljaminekute raamatud, kassadokumendid (viimane 1872. a).